Egy háztartáson belül a konyha nagyon fontos részt képez. Itt készülnek el ugyanis azok a tápláló elemózsiák, amik fogyasztásával fenntartjuk testünk egészségét. A receptneked.hu oldalon nem csak kiváló leírásokat és útmutatót találunk arra vonatkozóan, hogy pontosan mire van szükség egy fogás elkészítéséhez, hanem hasznos tanácsokra is szert tehetünk, a felhasznált eszközök élettartamának ismerete terén. Remek példa erre a fakanál és vágódeszka, amik bizonyos időközönként cserére szorulnak. A receptneked.hu cikke szerint ezen használati tárgyak ugyanis ellenben a műanyag és fém kivitelekkel a természetes anyagukból fakadóan nagyobb eséllyel nyújtanak élőhelyet a különböző baktériumok, gombák számára. Egy nagyon sokáig eltárolt vágódeszka vagy fakanál esetében, amikor újra elővételre kerülnek azok, feltűnhet, hogy a penésztelepek vannak jelen rajta. Ilyen állapotban, már egyértelműen nem szabad használatra kerüljenek.
A receptneked.hu leírásból az is kiderül, hogy a mosogatógépben való tisztítás utolsó fázisa alkalmával, ami a szárítás, repedések jelenhetnek meg a felületen, aminek a mélyén könnyedén megtelepednek a különféle mikroorganizmusok. Általánosságban elmondható, hogy a fakanalak esetében 5 évente szerencsés azokat lecserélni. Ami a vágódeszkát illeti az tovább is felhasználható, főleg, ha kap némi törődést, csiszolás, olajozás formájában. A receptneked.hu írása azt is elmondja, hogy megéri a keményfákat előnyben részesíteni, hiszen azok már alapból jobban viselik a terhelést. Elő tehát a hasznos eszközökkel és készítsünk egy finom ebédet.