Zöldbab

Kiváló lakomának számít a zöldbabfőzelék

Az őszi hónapok első részében még bőven lehet élvezni mindazt a pozitívumot, amit a nyár kínált. Ez az időszak még csak felkészítő a hideg időszakra. A kertben ilyenkor még bőven megteremnek különféle zöldségek, amik ügyes felhasználásával valóságos ételkülönlegességek születhetnek a konyhában. Remek példa erre a zöldbabfőzelék. Ha valami, akkor ez rendkívül egyszerű, de mégis magával ragadó és nem mellesleg laktató fogásnak minősül.

Az elkészítése merőben egyszerű, de egy olyan köret, amit tetszőlegesen lehet továbbgondolni és különféle húsokkal, esetleg csak tojással együtt fogyasztani. Jóformán megunhatatlan és amennyiben van otthon egy kis kert, ahol megtermelhető hozzá minden alapanyag, akkor az tovább fokozz az értékét.


Miként kell nekikezdeni a zöldbabfőzelék készítésnek?
Amire szükség lesz mindenképpen az maga a zöldbab. Ebből legalább 1 kilogramm legyen bekészítve, de lehet gondolkodni nagyobb adagban is. A zöldbabfőzelék további hozzávalói a vörös- és a fokhagyma. A fűszerezés ízlés szerint végezhető el, de némi borsot, pirospaprikát kár lenne kihagyni belőle. Ezeken kívül némi tejfölre és lisztre lesz szükség a rántáshoz, amivel besűríthető. A zöldbabfőzelék első lépése a hagyma megpirítása egy kis olajos vajban.

Ezt követi a bab puhára hőzése és besűrítése. A pontos útmutató megtalálható a receptneked.hu oldalon. Aki csípősen szereti ne sajnálja ki belőle a chilit, de más módon is kaphat karakteres ízvilágot. Érdemes kísérletezgetni a zöldbabfőzelék továbbgondolásával esetleg némi plusz zöldség hozzáadása révén, amivel még változatosabbá tehető.

Related Posts