a világ 7 csodája

Legyen mielőbb felkeresve a világ 7 csodája

Az utazás és kikapcsolódás lehetősége mindig olyan, amit érdemes megragadni. A halogatás, amiben a legtöbb ember élen jár, nem csak a különféle teendőkre vonatkozik, hanem számos helyzetben a lazításra ugyanúgy. A világ 7 csodája nem fog házhoz menni, legfeljebb digitális, vagy könyv formában. Amennyiben viszont úgy döntene, hogy saját szemével akarja látni azokat a valóban magukkal ragadó helyeke, amik egykoron elképesztő pompával bírtak, akkor ideje elhatároznia magát ennek érdekében.

Amikor említésre kerül a világ 7 csodája, bizony nem lehet azonnal tudni, mire gondol valaki. Az idők során ugyanis több ilyen lista készült, így érdemes minden esetben pontosítani.

Az ókori világ 7 csodája

A világ 7 csodája megtalálható földön, vízben, vagy éppen a múltban. Ez utóbbi felsorolás eredetileg Szidóni Antipatrosz, epigrammájában jelenik meg, amelyik még az időszámítás előtt készült. Ebben az írásban az akkori világ legcsodálatosabb épületeit sorolta fel, amik a következők: babiloni Szemiramisz függőkertje, az epheszoszi Artemisz-templom, az olümpiai Zeusz-szobor, a halikarnasszoszi mauzóleum, a rodoszi kolosszus valamint az egyiptomi pharoszi világítótorony. Ez a 6 helyszín az, ami sajnos az idők és különféle katasztrófák áldozatául váltak.

Az egyetlen, ami megmaradt az a gízai nagy piramis. Mondhatni így válik enyészetté a világ 7 csodája, de az emlékezetekben örökké élnek és ez hallhatatlanná teszi őket. Nincs azonban veszve semmi, mert vannak újabb helyszínek, amik felkereshetők. Indulás előtt azonban nem árt, ha beruház egy kiváló utazásbiztosításba, hiszen sosem tudható milyen meglepetések érhetik a világ 7 csodája felfedezés során.

Related Posts